Emmy Beenken
Schilderijen prints zoom bronnen exposities tekst atelier contact

Met in- en uitzoomen verandert mijn kijk op de dingen. Wat eerst een geheel lijkt, blijkt bij nadere beschouwing te bestaan uit vele kleine deeltjes.

Veel details samen vormen een patroon. Ik kijk graag naar patronen en ze zijn makkelijk te maken. In tegenstelling tot het maken van chaos. Zelfs als ik vastbesloten ben om willekeurig iets te doen, is er voor ik het doorheb een sturende gedachte.

/ Zooming in and out changes my point of view. What seems to be a whole, after closer inspection, turns out to consist of many little parts.

Many little parts together form a pattern. I like to look at patterns and I find it easy to make one. Making something chaotic isn't. Even when I am determined to place things randomly, before I know it, I am following some rule.

Interessante links:

andere site van Emmy Beenken
René Eicke's Stippenblogspot
Bas Lobik
Henriëtte Santing
La Cocinera
De Roofprintpers

Hieronder verzamelde tekstfragmenten / Below a collection of textfragmentsDe tekst van De Volkskrant is met hun goedkeuring in mijn site opgenomen en kan niet zomaar door derden worden overgenomen. Dit geldt tevens voor de recensie van het Friesch Dagblad en ook voor de gedichten van K. Schippers, die samen met Uitgeverij Querido zo aardig was om toestemming te geven voor het plaatsen van enkele van zijn gedichten uit de samengestelde bundel "Een leeuwerik boven een weiland" uit 1980. Ook is er een aantal passages onder dezelfde condities overgenomen uit het boek "Paradoxen van Modernisering", geschreven door Hans van der Loo en Willem van Reijen, Uitgeverij Coutinho 1990.

Copyright! No part of this text may be reproduced.